Maus gyerekcipő blog

Hogyan válasszuk ki a megfelelő cipőméretet ha személyesen vásárolunk?
2018.05.27 11:40

Beköszöntött a tavasz, még a nyári időszámítás is elkezdődött, eljött az ideje a melegben már nem túl praktikus téli cipőcskék és csizmácskák cseréjének.

Legtöbbször még nekünk gyakorló anyukáknak is fejtörést okoz, hogy hogyan tudjuk a legegyszerűbben megtalálni a tökéletes méretű tavaszi cipellőt csemeténk számára, az meddig lesz jó, hiszen sokszor olyan gyorsan kinövik ami még tegnap épp jó volt, ráadásként még ezen felül is számtalan egyéb gondolat forog ilyenkor egy szülő fejében.

Talán egy pici segítséget tudok ehhez nyújtani, hiszen szülő és gyermekcipők gyártásával és forgalmazásával foglalkozó szakember is vagyok egyben.
Átlagosan a gyerkőceink 1-1 cipőméretet nőnek 3 havonként, így az első feladatunk az, hogy eldöntsük mikortól szeretnénk használatba venni az új szerzeményünket.

Ha az azonnali használat a cél, akkor a gyermekünkön szemre jól mutató cipellőnél le kell ellenőriznünk a megfelelőséget.
Ehhez rendelkezésünkre áll egy fantasztikus segítségünk ami mindig velünk van, ez a saját mutató ujjunk ( az apukáknak is, csak az álltalában picivel több mint 5 mm ). Ezek az ujjak azért is tökéletes mércék, mert az átlagos 5 milliméteres vastagságuk, pont egy gyerekcipő méretnek felelnek meg a gyártók többségénél, minden gyártó hasonló méretű különbséget hagy két cipőméret között. 
Így ha cipőt veszünk, akkor kitépőzárazott, vagy nem meghúzott cipőben némi álldogálásra biztatjuk a gyermekünket, megkérjük hogy tolja teljesen a cipő elejéig a lábujjait, majd mutató ujjunkat a sarok és a cipő vége közé dugjuk. Amennyiben befér az ujjunk akkor a szezont kibírja a cipő – kb. még egy méretet nőhet a láb közben - de most sem fogja már kényelmetlenül érezni magát benne. Értelem szerint, ha csak három hónap múlva szeretnénk bevetni az új szerzeményünket, akkor célszerű két ujjnyi méretkülönbséget hagynunk.

Szandál vásárlásánál kicsit könnyebb dolgunk van, itt szépen ráhúzott szandiban felállítjuk a picit, ellenőrizzük, hogy szorosan és úgy álljon a lábán a szandál, mintha egy második bőrréteg lenne, majd a mutató ujjunkat a gyerek – kinyújtott és nem összeszorított  - nagylábujjához igazítjuk vízszintesen. Ha ez a talp széléig ér akkor itt is kapunk egy kis időt, nagyjából 3 hónapot bír ki a szandál és azonnal használatba is vehetjük. Természetesen ha később használná csemeténk, akkor itt is alkalmazni tudjuk a cipőknél leírt módszert a választásnál.

 

K.M.

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.